teaser1logosyllogos

Άρθρα

Θέατρο Τεχνών Λάρισας

Συγχωριανοί μας : Συμεωνίδης Κυριάκος & Χρήστος Δημητριάδης

Η «Σκηνή Τεχνών», ευρύτερα γνωστή και ως «Θέατρο Τεχνών Λάρισας», άνοιξε για πρώτη φορά την αυλαία της το Νοέμβριο του 2002. Σήμερα αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο θέατρο της πόλης της Λάρισας. Από την ίδρυσή του έχει διαρκή παρουσία στην πολιτιστική ζωή της περιοχής, επεκτείνοντας τη δράση του, πέρα από το θέατρο, σε όλα τα πεδία της τέχνης. Στόχος του είναι η συνεχής προσφορά πολιτιστικού και κοινωνικού έργου, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Λαρισαίων.

Στη διάρκεια της επταετούς ύπαρξής του το «Θέατρο Τεχνών Λάρισας» έχει ανεβάσει περισσότερες από 20 παραστάσεις ποικίλου ρεπερτορίου, με επιλογές από την κλασική και τη σύγχρονη παγκόσμια και ελληνική σκηνή (ενδεικτικά αναφέρουμε: «Αμερικάνικος Βούβαλος» - Ντ. Μάμετ, «Το Στραβόξυλο» - Δ. Ψαθάς, «Βρικόλακες» - Ερρ. Ίψεν, «Το Φιόρο του Λεβάντε» - Γρ. Ξενόπουλος, «Ο τέλειος γάμος» - R. Hawdon, «Επικίνδυνες σχέσεις» - Λακλό), ενώ έχει θεσπίσει σημαντικά καλλιτεχνικά γεγονότα, όπως το «Αφιέρωμα στις Ελληνίδες Κινηματογραφίστριες», που συγκεντρώνει κάθε χρόνο, στις αρχές της άνοιξης, τις ελληνικές ταινίες με γυναικεία υπογραφή αλλά και τις δημιουργούς τους στην πόλη της Λάρισας.

Παράλληλα με τις θεατρικές αναζητήσεις του, αποτελεί εδώ και χρόνια χώρο φιλοξενίας καταξιωμένων μουσικών (Θ. Παπακωνσταντίνου, Γ. Αγγελάκας, Μ. Φριτζήλα, Λ. Καλημέρη κ.α.) και χορευτικών σχημάτων, ειδικών προβολών και αφιερωμάτων, παρουσιάσεων βιβλίων, λογοτεχνικών βραδιών και ομιλιών.

Σημαντικό κομμάτι της δράσης του τα τελευταία χρόνια αποτελεί η δημιουργία και λειτουργία του Θεατρικού Εργαστηρίου – Θ.Ε.Σ.ΤΕ., παρέχοντας στους συμμετέχοντες μαθήματα συναφή με τη θεατρική πράξη και θεωρία, καθώς και σεμινάρια από καταξιωμένα πρόσωπα του ελληνικού θεάτρου (Ελ. Ναζλίδου, Κ. Αρζόγλου, Χ. Σώζος κ.α.).

«Το πάθος και η ειλικρινής αγάπη για τις τέχνες και τον πολιτισμό αποτελούν για τους ανθρώπους του Θεάτρου Τεχνών κινητήριο δύναμη», όπως σημειώνει ο πρόεδρος του, Κυριάκος Συμεωνίδης. «Συνεχίζουμε με την ίδια ορμή και την ίδια δημιουργική διάθεση, με την οποία πρωτοξεκινήσαμε. Και, όπως πάντα, με την αισιοδοξία, που μας δίνει η στήριξη του κοινού της πόλης της Λάρισας».

2013

ΑΝΟΙΞΗ

«Μικρή Ανοιξιάτικη περιοδεία εκτός Λάρισας, σε Ελασσόνα και Αγιά»

Στην Ελασσόνα και στην Αγιά θα παρουσιαστεί το επόμενο Σαββατοκύριακο 13 & 14 Απριλίου - 2013 η μεγάλη επιτυχία του «Θεάτρου Τεχνών»- Λάρισας με την υπέροχη και ξεκαρδιστική κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά:

«ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΨΕΥΤΗΣ»

Η παράσταση παίχτηκε στη Λάρισα, στη Σκηνή του, επί τρείς και πλέον μήνες και για 60 ακριβώς παραστάσεις και μάγεψε κυριολεκτικά το κοινό, αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές του.

Συγκεκριμένα το επόμενο Σάββατο 13 Απριλίου στις 8.30 το βράδυ στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Ελασσόνας «Β.Φαρμάκης» και την Κυριακή 14 Απριλίου στις 8 μ.μ στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Αγιάς «Χρυσαλίδα», θα δοθούν αντίστοιχα παραστάσεις, με  είσοδο για τους όλους τους μικρούς και μεγάλους φίλους, την τιμή προσφοράς των 5 ευρώ.

Επίσης θα ιχύουν και τα εισιτήρια του Ο.Γ.Α που οι δικαιούχοι ασφαλισμένοι μπορούν να προμηθευτούν από τα κατά τόπους Κ.Ε.Π.

 

ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ    Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο 9μμ και Κυριακή 7μμ

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΨΕΥΤΗΣ

aetoraxi_3219 aetoraxi_3220

Του Δημήτρη Ψαθά 

Σκηνοθεσία  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΟΥΠΙΑΔΗΣ

Επιμέλεια σκηνικού ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΠΟΥΡΛΗΣ

εΕπιμέλεια Κουστουμιών ΕΥΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Φωτισμοί -κονσόλες ΔΩΡΑ ΠΑΠΑΔΟΥΛΗ

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ

Παναγιώτης Σουπιάδης

Δημήτρης Φωτίου

Κατερίνα Χατζημαρκάκη

Στέλιος Ντικούλης

Ελενα Γραβαλου

Εύα Τριανταφύλλου

Βασίλης Σακκας

Γιώργος Παπαδόπουλος

Αναστασία Παπαδήμα

Δημήτρης Ακριβούλης

ΠΑΙΔΙΚΗ - ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ   Δευτέρα έως Παρασκευή για Δημοτικά Σχολεία και Κυριακή 12πμ για το κοινό

Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΦΤΩΧΕΙΑ

Του Αριστοφάνη

aetoraxi_3221 aetoraxi_3222

2012

ΑΠΟ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012 ΞΕΚΙΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

Την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, το «Θέατρο Τεχνών», ανοίγει και πάλι τις πόρτες του για το θεατρόφιλο κοινό της Λάρισας για τη νέα θεατρική χρονιά. Το πρόγραμμα των παραστάσεων, θα ξεκινήσει με την καλοκαιρινή του επιτυχία και με την όλο και πιο επίκαιρη, μουσικοχορευτική σατιρική επιθεώρηση: «Ο Ευρωπαίος καίγεται και το ευρώ... Χτενίζεται!» που θα μεταφερθεί και στη σκηνή του Θεάτρου, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Στη συνέχεια, από την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου, μέχρι και τα τέλη Νοεμβρίου, θα επαναληφθούν οι παραστάσεις με τη μεγάλη, επιτυχία του «Θεάτρου Τεχνών» «Ο Φονιάς» του Μήτσου Ευθυμιάδη, που είχε εντυπωσιάσει ιδιαίτερα όσους πρόλαβαν να την παρακολουθήσουν την περασμένη άνοιξη. Λόγω λοιπόν του περιορισμένου αριθμού παραστάσεων που είχαν πραγματοποιηθεί, δίνεται και πάλι η ευκαιρία σε όσους θέλουν να την παρακολουθήσουν. Οι τιμές των εισιτηρίων και για τα δύο αυτά έργα θα είναι: 8 ευρώ, ενώ θα υπάρχει και το πλέον φθηνό εισιτήριο των 5 ευρώ, για τους φοιτητές-μαθητές-εκπαιδευτικούς και ανέργους. Επίσης, για φέτος τον χειμώνα, και με έναρξη την Κυριακή 18 Νοεμβρίου, η «Παιδική-Νεανική Σκηνή», μετά από αρκετά χρόνια, ετοιμάζει και πάλι παράσταση για τα παιδιά και τους μαθητές των σχολείων, με τη γνωστή αριστοφανική κωμωδία: «Ο Πλούτος και η Φτώχεια».

Το έργο είναι ειδικά διασκευασμένο για τα παιδιά, από την Κατερίνα Ζαχοπούλου, η οποία υπογράφει και την σκηνοθεσία της παράστασης. Η πρωτότυπη μουσική σύνθεση και τα τραγούδια, είναι του Θέμη Σαμαντζή, ενώ ο γνωστός ηθοποιός Παναγιώτης Σουπιάδης ερμηνεύει τον ρόλο του «Θεού Πλούτου». Παραστάσεις, οργανωμένες με τα σχολεία θα δίνονται κάθε εβδομάδα, τις πρωινές ώρες και κάθε Κυριακή μεσημέρι θα δίνεται παράσταση για το κοινό. Τέλος, η Κεντρική σκηνή θα ανεβάσει παραμονές των εορτών των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, τη μοναδική ελληνική κωμωδία του μεγάλου σύγχρονου έλληνα κωμωδιογράφου Δημήτρη Ψαθά: «Ζητείται... Ψεύτης». Την σκηνοθεσία της παράστασης θα επιμεληθεί η Κατερίνα Ζαχοπούλου, με ένα θίασο από 12 Λαρισαίους ηθοποιούς και με τον εξαιρετικό κωμικό ηθοποιό, Παναγιώτη Σουπιάδη στον ρόλο του «Ψευτοθόδωρου». Για όλες τις παραστάσεις που θα δίνονται στο «Θέατρο Τεχνών» κατά τη χειμερινή σεζόν. Ισχύουν και τα εισιτήρια του Ο.Γ.Α.

2011

ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΡΙΤΑ

  aetoraxi_945Το Θέατρο Τεχνών Λάρισας παρουσιάζει το αισθηματικό έργο του Willy Russell «Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα» Οι παραστάσεις θα δίνονται κάθε Πέμπτη – Παρασκευή – Σάββατο, βραδινές στις 9, και κάθε Κυριακή απογευματινή στις 7.Γενική είσοδος 10 ευρώ. Iσχύουν εισιτήρια της Εργατικής Εστίας και του Ο.Γ.Α.
Το έργο παρακολουθεί τη σχέση της Ρίτα Γουάιτ, μιας 26χρονης κομμώτριας από το Λίβερπουλ και του Δρ. Φρανκ Μπράιαντ, ενός μεσήλικα καθηγητή Πανεπιστημίου, στη διάρκεια ενός εξαμήνου.Η Ρίτα, δυσαρεστημένη με την καθημερινή ρουτίνα της δουλειάς αλλά και την κοινωνική ζωή της γράφεται στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Το έργο ξεκινάει με την πρώτη συνάντηση της Ρίτας με τον καθηγητή που την έχει αναλάβει. Ο Φρανκ είναι μεσήλικας και αλκοολικός και αναλαμβάνει το μάθημα σκεπτόμενος μόνο τα χρήματα. Η συνάντηση και η γνωριμία τους θα έχει ένα βαθύ αντίκτυπο και στους δύο. Ο Φρανκ θα εντυπωσιαστεί από τη ζωντάνια και την ειλικρίνεια της Ρίτας και θα αναγκαστεί να επανεξετάσει τις απόψεις του για τη ζωή, ενώ η Ρίτα συνειδητοποιεί ότι η διδασκαλία του Φρανκ της ανοίγει νέους ορίζοντες και τη γεμίζει ζωή.Τελικά τι είναι αυτό που μας ωθεί προς τη μάθηση;Μπορεί η αγάπη να εκπαιδεύσει τον άνθρωπο;Είναι η αγάπη η μεγαλύτερη γνώση;Η απάντηση επί σκηνής σε μία συνάντηση από αυτές που ο άνθρωπος τις χαρακτηρίζει μοιραίες,αναγκαίες και δυνατές.Γιατί η αγάπη σε όλες τις τις διακυμάνσεις αποτελεί ανθρώπινη δύναμη.Και κάθε άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του αργά ή γρήγορα επιζητά τη δύναμη του.

ΤΟ ΒΟΤΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

to_votani_tis_agapis

Με την απολαυστική κωμωδία «ΤΟ ΒΟΤΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ»,του Μακιαβέλι, γνωστό και ως(«Ο Μανδραγόρας») σε απόδοση - Σκηνοθεσία και τραγούδια του Γιάννη Καλατζόπουλου και σε μουσική του Διονύση Τσακνή, κάνει την δεύτερη Πρεμιέρα του, το «Θέατρο Τεχνών» - Λάρισας, για τη φετινή Θεατρική χρονιά, την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  9  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  στις 9 το βράδυ.

Οι πρόβες για την παράσταση βρίσκονται  για τα καλά στην τελική τους ευθεία, με μεγάλο ενθουσιασμό από όλους τους συντελεστές τηςΤους ρόλους ερμηνεύουν με αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί: Άννα Γκλέτσου, Θανάσης Ζέρβας, Χρήστος  Κορδελάς, Χριστίνα Νέλια, Στέλιος Ντικούλης, Περικλής  Τσαμαντάνης και Φανή Χουλιάρα.

Για τις παραστάσεις και της νέας κωμωδίαςισχύουν τα εισιτήρια της Εργατικής εστίας και τα εισιτήρια του Ο.Γ.Α.

Επίσης από την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, παράλληλα και για  κάθε Τρίτη και Τετάρτη βράδυ στις 9.00, θα συνεχίσει ο Δεύτερος κύκλος των παραστάσεων τής κατά γενική ομολογία, πολύ μεγάλης Θεατρικής επιτυχίας του «Θεάτρου Τεχνών», με την κωμωδία « ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗ ΡΙΤΑ», τουWillyRassell, με τους: Χριστίνα Νέλια και Δημήτρη Φωτίου.

Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων για όλες τις παραστάσεις και για τα δύο έργα, μπορείτε να τηλεφωνείτε καθημερινά στο ταμείο του Θεάτρου: 2410-534313, πρωϊ: 10 -2 και τοαπόγευμα: 6 – 9.