teaser1logosyllogos

Γενεαλογικό Δένδρο Αετοράχης

Έκκληση για οικονομική ενίσχυση του γενεαλογικού δένδρου της Αετοράχης

Αγαπητοί συγχωριανοί,

Εδώ και μερικά χρόνια έχει ξεκινήσει η προσπάθεια δημιουργίας του γενεαλογικού δέντρου της Αετοράχης, με στόχο να καταγραφούν όλοι οι πρόγονοί μας που ήρθαν  πρόσφυγες από τον Πόντο, καθώς και οι οικογένειες που δημιούργησαν μετέπειτα. Επίσης, στόχος του εγχειρήματος είναι να καταγραφούν και οι συγχωριανοί μας που εγκαταστάθηκαν στο χωριό λίγες δεκαετίες αργότερα και δημιούργησαν οικογένειες και έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι αυτού.

 MH logo Horizontal1

Για τον παραπάνω σκοπό ο Πολιτιστικός Σύλλογος, όπως είναι γνωστό, έχει αγοράσει ειδικό πρόγραμμα καταγραφής γενεαλογικού δέντρου και έχει δημιουργήσει τη δική του ιστοσελίδα οικογενειακής ιστορίας, η οποία λειτουργεί στη διεύθυνση http://www.myheritage.gr

 

Το γενεαλογικό δέντρο είναι πραγματικότητα και εμπλουτίζεται συνεχώς με πλήθος παλιών και νέων φωτογραφιών από την κοινωνική ζωή του χωριού και τις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου, βίντεο με μαρτυρίες χωριανών για τον ξεριζωμό, εγγράφων και ιστορικών στοιχείων κ.ά.

Ωστόσο, όπως θα γνωρίζετε, η προηγούμενη 5ετής συνδρομή του myheritage στο διαδίκτυο έχει λήξει, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε πλέον να έχουμε πρόσβαση στην τόσο σημαντική δουλειά που έχει γίνει μέχρι τώρα.

Κατόπιν του ενδιαφέροντος και της ανησυχίας πολλών συγχωριανών για το μέλλον του προγράμματος, ως διαχειριστής αυτού, θα ζητούσα την οικονομική στήριξη όλων όσων δύνανται, ώστε να αγοραστεί μια νέα 5ετής άδεια για το πρόγραμμα που κοστίζει 335 ευρώ.

Παρακαλείται όποιος ενδιαφέρεται να βοηθήσει οικονομικά αυτή την προσπάθεια να επικοινωνήσει με το συγχωριανό μας Στάθη Χ. Κατσίδη στο τηλέφωνο 00306984647808 ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μερικά νούμερα για το Myheritage..

Η κοινότηταMyHeritageαριθμεί σήμερα 84,613,828 μέλη από όλο τον κόσμο. Οι ιστοσελίδες (MyHeritage.com) παρέχουν τα καλύτερα εργαλεία για τη γενεαλογική έρευνα και την έρευνα της οικογενειακής ιστορίας. Έχουν εύχρηστο περιβάλλον, είναι εύκολα στη χρήση, υποστηρίζουν 42 γλώσσες, συνδυάζουν ένα γενεαλογικό δέντρο με εκατομμύρια άλλα, ανακαλύπτοντας νέους συγγενείς, εφαρμόζουν τεχνολογία αναγνώρισης προσώπων, δημιουργούν αυτόματα διαγράμματα προγόνων κ.ά.

Το δικό μας έργο γενεαλογίας περιέχει:

79 ενεργά μέλη

1.205 καταγεγραμμένα άτομα

1.276 φωτογραφίες από τη δεκαετία του '30 έως σήμερα

4.320 αναγνωρισμένα πρόσωπα στις φωτογραφίες

15 έγγραφα

148 οικογενειακά γεγονότα

125 μηνύματα πληροφοριών

2.859 προβολές της αρχικής σελίδας

Ο χειριστής του προγράμματος

Ηρακλής Δημητριάδης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

     1982-2016

34 χρόνια στον πολιτισμό

     και την παράδοση

 


Νέο καταστατικό του ΠΣΑ


 Μουσικό Cd του Νίκου Δημητριάδη

       <<Τη ψής ιμ' τοξαρέας>>

Παραγωγή και διάθεση  απο τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αετοράχης. Υπάρχει δυνατότητα αποστολής με αντικαταβολή.

ΓΡΗΓΟΡΟ ΜΕΝΟΥ

Αιμοδοσία

Γενεαλογικό δένδρο

Πολυμέσα Αετοράχη

Πολυμέσα Σύλλογος

Καταγωγή των κατοίκων της Αετοράχης

Ποντιακά τραγούδια

Σχετικές Σελίδες

Κυκλοφόρησε και πωλείτε το λέυκωμα << Την Πατρίδαμ΄εύρα>> απο το ταξίδι στον Πόντο και τα χωριά καταγωγής

aetoraxi 254

περιέχει και DVD με το οδιπορικό